Home > Bloemen > Decoratietips

Hoe kun jij je boeket het beste decoreren? Hieronder vind je tips om de mooiste decoraties zelf te maken.

Drijfschaal

Wees eens creatief met een gerbera boeket en decoreer je eigen drijfschaal! Wat heb je nodig? Een gerbera boeket, een drijfschaal, drijfkaarses en decoratie materiaal. Je kunt bijvoorbeeld hartjes van hout gebruiken, hartstikke leuk voor valentijn of moederdag!

Hoe maak je het? Snijd de gerbera's met een scherp mesje net onder het hoofdje RECHT af. Plaats ze 1 voor 1 in de drijfschaal en zorg voor een goede mix van kleuren, groot en klein.

Gerbera

Wat kun je doen als je boeket begint te hangen? Wij hebben de tip om extra lang van je boeket te genieten! Snijd het steeltje van de bloemen uit je boeket een stukje korter. Verzamel verschillende soorten glazen en vaasjes (wijnglazen en limonadeglazen zijn perfect!). Verwijder de dorre blaadjes en zorg ervoor dat de bloemen niet met het blad in het water staan. Schik de bloemen op verschillende hoogtes en zo kun jij nóg langer genieten van je bloemen die uit het prachtige boeket komen.

Tulpen

Gebruik voor deze creatie een bolvormige vaas. Leg de tulpen een tijdje zonder water op de tafel. Hierdoor worden de tulpen slapper en kun je ze beter buigen. Verwijder het overtollige blad en snijd de steel schuin af. Leg de tulpen 1 voor 1 in de vaas.Om diepte verschil te krijgen kun je de tulpen over elkaar heen leggen.

Gerbera's aan de muur

Perfect voor een (kinder)feestje! Vrolijke gerbera's aan de muur. Wat heb je nodig? Gerbera's en washi tape. Washi tape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon plakband gebruiken. Snijd de steeltjes een stkuje korter en plak ze met washi tape aan de muur. Deze creatie blijft zeker 1 dag hangen!

Tip: hang de gerbra's op verschillende hoogtes voor een leuk springerig effect.